Malzemeler (6 kişilik):
1 kilo yağları temizlenmiş kuzu but eti
150 gram kuyruk yağı
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Kuzu butunu elinizden geldiğince küçük küp şeklinde parçalara bölün. Bunu kasabınızdan da rica edebilirsiniz.
Aynı şekilde kuyruk yağını da olabildiğince küçük küpler halinde doğrayın.
Etleri şişlere geçirmeye başlayın. 3 ya da 4 ette bir kuyruk yağı yerleştirin.
Tüm şişleri bu şekilde dizdikten sonra, üzerlerine tuz, karabiber ve sıvı yağı gezdirip dikkatlice ters yüz yaparak karıştırın.
En güzel pişirme şekli kömür mangalında olandır. Ancak böyle bir imkanınız yoksa elektrikli ızgarada ya da fırının ızgara kısmında da pişirebilirsiniz. Fırında pişirecekseniz fırının ızgarasını önceden ısıtın (yaklaşık 200 derece) ve etleri fırın teline tek tek dizin. Tabi ki yağının damlama olasılığına karşı da altına bir tepsi koymayı unutmayın.
Etler küçük olduğundan çok hızlı pişecektir. Fazla pişmiş et kurur, bu nedenle renkleri değiştiği anda servis yapabilirsiniz.
Yanında fırında biberiyeli patates yapmanızı öneririm.
Afiyet olsun :o)
Size bayılıyorum gercekten!! Tarıflerinizin uygulaması hem çok basit hem de çok lezzetli. Yazılarınızın devamını heycanla beklerizz..:))
YanıtlaSilYazdıklarınızı okuyunca gerçekten çok mutlu oldum. Çok teşekkür ederim. Sevgiler :0)
Sil