11 Mayıs 2014 Pazar

ÇITIR FISTIKLI TAVUK GÖĞSÜ


Malzemeler (6 kişilik):

2 tavuğun göğüs eti (Kasabınızdan tavuk göğüslerini ince parçalar halinde kesmesini rica edebilirsiniz ya da kendiniz de kesebilirsiniz)
1,5 su bardağı dolusu dövülmüş fıstık (kabukları çıkartılmış olmalı)
3 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı mayonez
Yarım yemek kaşığı acı hardal
Yarım çay bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)

Yapılışı:

Malzemeler listesinde de yazdığım gibi tavuk göğüslerinin ince parçalar halinde kesilmiş olması gerekiyor.

Fıstıkları arzu ederseniz mutfak robotundan geçirerek ufalayabilirsiniz. Ancak çok ufak olmamalı dişe gelmeli.


Tavukların üzerine sıvı yağı döküp bir kapta hepsi yağlanana kadar karıştırın.

Teflon bir tavayı iyice kızdırıp (yağsız olarak), tavuk göğüslerini ters yüz yaparak pişirin.


Bir kapta ketçap, mayonez ve hardalı güzelce çırpın.


Pişmiş tavukları ketçaplı karışıma koyup hepsi soslanana kadar karıştırın.

Ardından soslanmış tavukları ufalanmış fıstıklara bandırıp, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.


Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında fıstıklar kızarana kadar pişirin.


Yanında sütlü püre sunabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)

Not: Fıstık yerine ufalanmış başka bir kuruyemiş ya da cips kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder