Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
23 Şubat 2014 Pazar
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ TARİFİ
Malzemeler (6 kişilik):
Yarım kilo taze iç barbunya
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
8 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 büyük domates
1 çay bardağı zeytinyağı
8 adet kesme şeker
Bir tutam tuz
3,5 su bardağı su
1/3 demet maydanoz
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın.
Sarımsakların kabuklarını soyun (bütün halde kullanılacak).
Domatesin ve havucun üst kabuğunu soyup, küp küp kesin.
Maydanoz hariç tüm malzemeyi tencereye koyup, salça dağılana kadar karıştırın ve kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak pişirin (barbunyalardan birini alıp yiyerek pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz).
Tüm malzemeler yumuşadığında ve suyunu çektiğinde ateşi söndürüp, ılınması için tencerede bekletin.
Ilınan pilakiyi servis tabağına alın.
Maydanozların yapraklarını kopartıp, ince ince kıyın ve servis tabağındaki zeytinyağlı barbunya pilakinin üzerine gezdirin.
En üste ince kesilmiş limon dilimleri koyarak servis yapabilirsiniz.
Zeytinyağlı yemeklerden bir diğer sevdiğim zeytinyağlı ıspanak köküdür, denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun :o)
Not: Bu yemeğe küp küp doğranmış patates ekleyenler de var. Ben tercih etmiyorum ama arzu ederseniz pişme aşamasında ekleyebilirsiniz. Patates su çekeceğinden su miktarını fazlalaştırmanız gerekir.
Ayrıca sofranızda limon suyu veya limon da bulundurmanızı tavsiye ederim, çünkü pilaki genelde limon suyu ekleyerek yenilir.
Kullandığınız barbunyanın cinsine ve havucun büyüklüğüne göre su miktarında biraz değişiklik olabilir. Bu nedenle pişerken suyunu kontrol etmenizi, gerekiyorsa ilave kaynar su koymanızı tavsiye ederim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder