9 Şubat 2014 Pazar

SEBZELİ KUSKUS TARİFİ (KUSKUS NASIL PİŞİRİLİR?)


Malzemeler (3 kişilik):

1,5 çay bardağı kuskus
3 çay bardağı kaynar su
5 adet kıl biber (arzu ederseniz acı olanlardan)
1 adet iri domates
4 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
1 adet küçük kuru soğan (ya da 5-6 sap taze soğan)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet küçük havuç
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, üzerine 3 çay bardağı kaynar suyu ekleyin. Ardından kuskusları bu suya boşaltıp kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin (aynı pilav pişirir gibi).



Soğanları yemeklik doğrayın.

Havucu rendeleyin.

Biberleri küçük küçük kesin.

Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

Bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı koyup, yağ kızdığında soğanları ve biberleri ekleyin (soğanları koyduğunuzda cızırdama sesi geldiyse yağı tam kararında kızdırmışsınız demektir :o)

Soğanlar ve biberler biraz yumuşadığında havuçları ve salçayı ekleyin.

Sürekli karıştırın ki salça eşit olarak dağılabilsin.

En son domatesleri katın ve tüm sebzelerin yumuşaması için bir müddet daha pişirin.

Sebzeler yumuşadığında altını kapatıp bir tutam tuz ekleyin.

Kuskuslar suyunu tamamen çektiğinde tavadaki sebzeli karışımı kuskusların üzerine döküp iyice karıştırın.

Ve yemeğiniz servise hazır..

Yanında cacık ve kadınbudu köfte ile harika bir menü olabilir.

Afiyet olsun :o)

Not: Kuskusu makarna gibi haşlayıp suyunu süzenler de var. Ancak vitamininin gitmemesi açısından pilav gibi pişirmeyi tercih ediyorum. 



2 yorum:

  1. Bir arkadaşım geçen gün bu siteyi tavsiye etmişti. Buradaki yemek tarifleri tam oluyor diye bende önceki akşam sebzeli kuskusu denedim. Eşim genelde sebze yemeklerini pek sevmez ama bu yemeğe bayıldı. Gerçekten harika oldu haftasonu misafirlerime yapacağım :)

    YanıtlaSil
  2. Çok sevindim afiyet olsun, ayrıca güzel sözleriniz için de teşekkürler :o)

    YanıtlaSil