Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
2 Kasım 2014 Pazar
ISPANAK KAVURMA TARİFİ (ISPANAK NASIL KAVRULUR?)
Malzemeler (6 kişilik):
1 kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Ispanakları doğrayıp, suda bekletme yöntemiyle çok iyi yıkayın. Ispanağın kumu çok olduğundan birkaç su değiştirilmesi gerekebiliyor.
Ispanaklar yıkandığında suyunun gitmesi için delikli bir kevgirde bekletin.
Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın.
Yapışmaz bir tavaya ya da çelik tencereye yağı koyup kızdırın.
Kızmış yağa soğanları ekleyip biraz kavurun.
Soğanlar yumuşadığında ıspanakları da ekleyip harlı ateşte ve ateşi hiç kısmadan kavurmaya başlayın. Kesinlikle tavanın kapağını kapatmayın yoksa sulanır.
Ispanaklar da yumuşadığında yemeğiniz hazır demektir.
Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirebilirsiniz.
Evde yoğurt tarifi için lütfen tıklayın: Yoğurt Nasıl Yapılır?
Afiyet olsun :o)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder