2 Kasım 2014 Pazar

ISPANAK KAVURMA TARİFİ (ISPANAK NASIL KAVRULUR?)


Malzemeler (6 kişilik):

1 kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Ispanakları doğrayıp, suda bekletme yöntemiyle çok iyi yıkayın. Ispanağın kumu çok olduğundan birkaç su değiştirilmesi gerekebiliyor.



Ispanaklar yıkandığında suyunun gitmesi için delikli bir kevgirde bekletin.

Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın.

Yapışmaz bir tavaya ya da çelik tencereye yağı koyup kızdırın.

Kızmış yağa soğanları ekleyip biraz kavurun.

Soğanlar yumuşadığında ıspanakları da ekleyip harlı ateşte ve ateşi hiç kısmadan kavurmaya başlayın. Kesinlikle tavanın kapağını kapatmayın yoksa sulanır.

Ispanaklar da yumuşadığında yemeğiniz hazır demektir.

Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirebilirsiniz.

Evde yoğurt tarifi için lütfen tıklayın: Yoğurt Nasıl Yapılır?

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder