Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
18 Nisan 2014 Cuma
GÜVEÇTE PASTIRMALI KEBAP
Malzemeler (5 kişilik):
850 gram dana - koyun karışık kıyma (olabildiğince etin yağsız kısımlarından çekilmiş kıyma)
150 gram kuyruk yağı
10 dilim pastırma
10 yemek kaşığı dolusu rendelenmiş taze kaşar peyniri (sağlıklı olsun isterseniz taze kaşar yerine dil peyniri kullanmanızı tavsiye ederim)
1 adet iri domates (veya 2 orta boy domates)
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Bir tutam kimyon
Bir tutam pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Kasabınızdan kıyma ile kuyruk yağını beraber çekmesini isteyin. Sadece bir defa çekilmesi yeterli.
Kıymanın içine tuz, karabiber, kimyon ve pul biber katarak güzelce yoğurun.
Yoğurdunuz kıymayı göz kararı 10 eşit parçaya bölün.
Güveç kaplarının her birinin içine kıymanın bir parçasını koyarak elinizle yaydırın, hatta kenarlarını da hafifçe yukarıya doğru sıvayın (çünkü piştiğinde kenarlara sıyırdığınız kısımla beraber ortaya toplanıp küçülüyorlar).
Her güvecin altına kıymanın bir parçasını serdikten sonra, pastırmaları küçük küçük doğrayın.
Güveçteki kıymanın üzerine pastırmaları eşit olarak ekleyin (pastırmayı doğradıktan sonra göz kararı 5'e ayırırsanız güveçlere eşit miktarda yerleştirmiş olursunuz).
Pastırmaların tamamını bölüştürdükten sonra, üzerlerine birer yemek kaşığı taze kaşar rendesi koyun.
En son elinizde kalan, 5 parça duran kıymayı yine güveç kaplarına, yanlarını yukarıya doğru sıvıyarak yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 120 derecelik fırında köfteler ortaya toplanıp rengi değişene kadar pişirin.
Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
Fırındaki köfteler piştiğinde, güveç kaplarını fırından çıkartıp, üzerlerine eşit miktarda doğranmış domates serpiştirin (Güveç kaplarını fırından çıkarttığımda her birinin içindeki fazla yağı döktüm. Benim için önemli olan kuyruk yağının tadını almasıydı. Çok yağlı yemekleri seviyorsanız dökmeden de tüketebilirsiniz. Çok kalorili olmakla birlikte yağına ekmek bandırmak epey lezzetli olacaktır :o)).
Domatesden sonra yine 1'er yemek kaşığı kaşar rendesi koyun.
Bu defa fırını 180 dereceye ayarlayıp, üstten ısı veren ızgara kısmını açın ve kaşar peynirler kızarana kadar pişirmeye devam edin.
Kızardığında fırından çıkartıp misafirlerinize güveç kabıyla ikram edin.
Yanına patlıcanlı pilav sunabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder