Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
9 Nisan 2014 Çarşamba
BAHARATLI TEREYAĞI
Malzemeler (250 gram için):
250 gram tereyağı
2 diş sarımsak
Bir tutam sumak
Bir tutam pul biber
Bir fiske tuz
Bir fiske karabiber
Bir tutam kekik
Bir tutam nane
Bir tutam fesleğen
Bir fiske kimyon
5 adet ince kıyılmış maydanoz
5 adet ince kıyılmış dereotu
Yapılışı:
Tereyağını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin.
Sarımsağın kabuğunu soyup bir fiske tuzla iyice sulanana kadar ezin.
Ardından bir kasede, baharatlar listesinde yazan tüm malzemeleri, yumuşayan tereyağı ile karıştırın (ezilmiş sarımsaklar da karıştırılacak).
Arzu ederseniz tereyağını küçük kaplara koyarak dondurucuda tutabilir ve misafiriniz geldiğinde, akşam sofralarınızda da sunabilirsiniz.
Kahvaltıdalarda çok keyifle tüketilen baharatlı tereyağının içindeki baharat çeşidi zevkinize göre değişebilir.
Acukanın yanında harika bir kahvaltı mezesi olacaktır.
Eğer öğleyin veya akşam sunacaksanız, ızgara etin üzerine bir parça koyarak da servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder