Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
9 Mart 2014 Pazar
KIRMIZI BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Malzemeler (10 adet):
10 adet tatlı kırmızı biber (kapya biber)
5 iri diş sarımsak
1,5 çay bardağı üzüm sirkesi
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Aslında bu tarifi biberleri közleyerek ya da haşlayarak yapabilmeniz mümkün. Ben haşlama usulünü tercih ettim.
Haşlamak için kırmızı biberlerin hepsini su dolu büyük bir tencereye koyun. Suyun miktarı biberlerinin hepsinin içine girebileceği şekilde ayarlanmalı.
Tabi ki biberler suyun üzerine çıkacaktır. Bu nedenle tencerenin kapağı kapalı olarak pişirmek gerekiyor.
Altı harlı olacak şekilde pişirmeye başlayın. Su fokurdamaya başladıktan yaklaşık yarım saat sonra biberler kullanıma hazır hale geliyor.
Öncelikle yeterli süre geçtiğinde ve biberlerin kabukları pörsümeye başladığında ateşi söndürün.
Sonrasında biberlerin tüm suyunun gitmesi için delikli bir kevgire alıp bekletin.
Suyu süzülmüş biberlerin tek tek kabuklarını soyup, 1 santimlik şeritler halinde enlemesine doğrayın ve biberleri bekleteceğiniz kavanoz ya da kaba koyun.
Tüm biberleri soyduktan ve doğradıktan sonra, sarımsakların kabuklarını çıkartıp olabildiğince ince bir şekilde dilim dilim doğrayın.
Bir kasede doğranmış sarımsakları, sirkeyi, tuzu ve önceden ayırdığınız haşlama suyunu iyice karıştırın. Tuzun tamamen eridiğinden emin olun.
Bu karışımı biberlerin üzerine gezdirerek döküp, her taraflarının eşit olarak soslanabilmesi için elinizle de biberleri zedelemeden biraz karıştırın.
Hazırladığını turşuyu bir gece buzdolabında ağzı kapalı olarak bekletin.
Ertesi günden itibaren tüketmeye başlayabilirsiniz.
Biber turşusuyla çok güzel bir babagannuş (tunçilik) yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Not: Eğer közleyerek yapmak isterseniz, "patlıcan nasıl közlenir?" adlı yazıyı okuyup patlıcanla aynı şekilde közleyebilirsiniz.
Biberleri seçerken üzerlerinde yara olmayanlardan ve rengi tam kırmızı olanlardan seçmeye dikkat edin.
Sirke yapısından dolayı tuzun tadını azaltma özelliğine sahiptir. Bu nedenle bir tutam tuzu, "büyükçe bir tutam tuz" olarak düşünebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder