Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
23 Mart 2014 Pazar
ARNAVUT CİĞERİ
Malzemeler (3 kişilik):
500 gram kuzu ciğer (arzu ederseniz dana ciğer de kullanabilirsiniz ama ben kuzu ciğeri daha çok seviyorum)
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı un
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
Bir fiske kimyon
Kızartmalık yağ
Yapılışı:
Kasabınızdan ciğerin üzerindeki zarını çıkartıp küp küp doğramasını rica edin.
Doğranmış ciğerleri çok iyi yıkadıktan sonra suyunu süzün ve bir kaba koyup üzerine bir bardak süt dökün. En az 2 saat buzdolabında ağzı kapalı olarak bekletin.
Sütle marine ettiğiniz ciğerleri yeterli süre geçtiğinde buzdolabından çıkartıp, süzün ve kağıt havluyla tüm ıslaklığını alın (kağıt havluya biraz yapışıyor ama merak etmeyin kolaylıkla da çıkıyor :o).
Kurulanmış ciğerlerin üzerine tuz, karabiber ve kimyon döküp biraz karıştırın.
En son unu da katıp tüm ciğerlerin unlanması için güzelce karıştırın. Unlamanın en güzel yöntemi unu döktükten sonra kabı sallamaktır. Böylece tüm ciğerler eşit olarak unlanacaktır.
Yağı kızdırın. Kızgın yağa ciğerleri atıp kavurun. Dikkat etmeniz gereken ciğerlerin hepsini birden yağa atmamanızdır. Birkaç partide pişirip ciğerlerin yağın içinde sıkışmasını önleyin.
Kızarmış ciğerleri kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa çıkartın.
Arnavut ciğeri soğan salatası ile servis yapılır. Bu nedenle her tabağa soğan salatası ilave etmeyi de unutmayın.
Afiyet olsun :o)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder