Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
27 Mart 2014 Perşembe
FIRINDA BAHARATLI DİLİM PATATES
Malzemeler (2 kişilik):
2 adet patates
Yarım çay bardağı sıvı yağ (ben fındık yağı kullandım)
Bir tutam tuz (patates çok tuz çekeceğinden normal ölçünüzün biraz üzerinde kullanmanızı tavsiye ederim)
Bir tutam karabiber
Bir tutam pul biber (isteğe bağlı)
Bir tutam biberiye (isteğe bağlı)
Bir tutam kekik (isteğe bağlı)
Bir tutam sumak (isteğe bağlı)
Bir tutam kimyon (isteğe bağlı)
Bir tutam nane (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını soyup yarım santimden biraz daha ince olacak şekilde dilimleyin.
Bir kabın içerisinde dilimlenmiş patateslerle tüm malzemeleri güzelce karıştırın (hangi baharatları kullanacağınız tamamen zevkinize göre değişir. Bu nedenle benim kullandıklarımı yazıp yanlarına isteğe bağlı diye belirtme ihtiyacı duydum)
Soslanmış patatesleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ya da benimki gibi fırının ızgara teline dizin.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında patatesler kızarana ve biberiye kullandıysanız, biberiyeler hafif kararana kadar pişirin (yoksa biberiyelerin yenmesi zor olur).
Patatesler kızardığında fırından çıkartıp servis yapabilirsiniz.
Özellikle fırında kuzu incik ya da tavuk kokoreç gibi et yemeklerinin yanına çok yakışacaktır.
Afiyet olsun :o)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder