27 Ocak 2014 Pazartesi

DOMATESLİ TEMBEL KÖFTESİ TARİFİ


Bu tarif pişme süresi hariç o kadar hızlı hazırlanıp tencereye koyuluyor o nedenle ismi tembel köftesi :o) Siz de o gün yemek yapmakla fazla uğraşmak istemiyorsanız ya da yemek yapmaya ayırcaka ayıracak fazla zamanınız yoksa ve güzel bir yemek yapmak istiyorsanız harika bir seçim olabilir. Özellikle öğrenciler için de pratik olabilir, çünkü yemeğin pişme esnasında kendinize ya da derslerinize vakit ayırabilirsiniz. Hızlı ve kolay yapılan domatesli tembel köftesi tarifi şöyle:

Malzemeler (3 kişilik):

500 gram kıyma (isteğinize göre dana, koyun veya ikisinin karışımından oluşan kıyma olabilir)
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
1 adet büyük boy kuru soğan
3 adet domates
6 adet sivri biber (veya 3 adet şişman köy biberi)
Yarım çay bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağını tercih ediyorum)
1 çay bardağı su

Yapılışı:

Yayvan bir tencereye yağı koyun (altını henüz yakmayın, önce malzemeleri dizeceğiz).



Kıyma, tuz ve karabiberi bir kasede yoğurun. Kıymayı 6'ya bölerek her parçayı elinizde tek tek yuvarlayıp bastırarak hamburger köftesi gibi şekil verin. Yağlanmış tencereye dizin.

Soğanın kabuğunu soyup enlemesine 6 parça olacak şekilde bölün. Soğan dilimlerini tek tek köftelerin üzerine yerleştirin.

Domatesleri çok iyi yıkayın. hiç kabuğunu soymadan hepsini ortadan ikiye bölün. Tenceredeki soğanların üzerine domatesleri de kapatın.


Biberler eğer çok şişmansa uzunlamasına ortadan ikiye bölüp içini çıkartın ve tencereye gelişi güzel dizin. eğer biberler inceyse sadece saplarını kesip tencereye yine gelişi güzel koyun.


Tencerenin içine suyu da gezdirerek dökün.

Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 1-1,5 saat tüm sebzeler yumuşayıp köfteler pişene kadar pişirin.

Her tabağa iki köfte gelecek şekilde servis yapın.

Yanında domatesli pilav ya da arpa şehriyeli pilavla servis yapmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun :o)))

Not: Köfte seviyorsanız Ekşili Köfte'yi de denemenizi tavsiye ederim :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder