Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
31 Ekim 2014 Cuma
KARNABAHARDAN KISIR NASIL YAPILIR? (KARNABAHARLI KISIR TARİFİ)
Malzemeler (6 kişilik):
Bir karnabaharın yarısı
10 sap taze soğan (benim kullandıklarım çok kalındı bu nedenle 6 sap kullandım)
15 sap maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı dolusu sumak
Yarım çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 limonun suyu
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Karnabaharı güzelce yıkadıktan sonra sap sap ayırıp mikserden geçirin ve un haline getirin (bu işlem karnabahar pişirilmeden yapılmalı). Miksere hepsini birden atarsanız sıkışabilirler, bu nedenle azar azar koyup un haline geldikçe ekleyin.
30 Ekim 2014 Perşembe
İSTAVRİT NASIL TEMİZLENİR?
İstavrit gibi küçük balıkları temizlemek göründüğü kadar zor değildir. Ben balık temizlerken eldiven kullanmayı tercih ediyorum, böylelikle ellerim balık kokmuyor. Yine de arzu ederseniz eldivensiz de temizleyebilirsiniz.
28 Ekim 2014 Salı
FOREX NEDİR?
Bloğumda ara sıra sağ tarafta Forex'le ilgili yayınladığım reklamları muhtemelen görüyorsunuzdur. Yayınlayana kadar ben de Forex'in ne olduğunu tam olarak bilmiyordum. Ancak bloğumda yayınladığım her reklamın ve yazının güvenilirliğini ve doğruluğunu sorgulayan biri olarak bu durumu da araştırmadım değil. Bu nedenle konuyla ilgili kendimce, daha doğrusu kendi kelimelerimle biraz bilgi vermek istedim. Gerçi konunun bloğumdaki konularla çok alakalı olmadığını söyleyeyim ama inanın kazanç, maddiyat gibi konular ön plana çıktığında sanırım sadece beni değil, herkesi ilgilendiriyordur.
24 Ekim 2014 Cuma
FIRINDA MEZGİT BUĞULAMA TARİFİ
Malzemeler (2 kişilik):
4 adet mezgit balığı
4 sap taze soğan (kuru soğan da olabilir)
1 adet domates
1 adet sivri biber
Yarım limon
2 adet defne yaprağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Mezgit balıklarını ya kendiniz temizleyin ya da balıkçınızdan temizlemesini rica edin.
17 Ekim 2014 Cuma
BALIK ÇORBASI TARİFİ (BALIK ÇORBASI NASIL YAPILIR?)
Malzemeler (4 kişilik):
Bir büyük balığın kafası ve kılçığı (veya yarım kilo küçük balığın kafa ve kılçıkları)
1 adet havuç
1 adet kereviz sapı
1 adet kuru soğan
2 adet defne yaprağı
Yarım limon
3 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
5 su bardağı su
10 sap maydanoz
Bir tutam tuz
2-3 adet tane karabiber
Yapılışı:
Havucun üzerini sebze soyucu ile soyun ve gelişi güzel 2-3 parçaya bölün.
15 Ekim 2014 Çarşamba
SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ (PATATESSİZ)
Malzemeler (2 kişilik):
1 çay bardağı dolusu kırmızı mercimek
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı dolusu su
1 yemek kaşığı tereyağ
Bir tutam pulbiber
Bir tutam nane
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Havucu yıkayıp üst kısmını sebze soyucu ile soyun ve gelişi güzel bir şekilde halka halka kesin.
12 Ekim 2014 Pazar
FIRINDA KAŞARLI MANTAR TARİFİ
Malzemeler (3 kişilik):
300 gram kültür mantarı (içine kaşar koyabileceğiniz başka mantar türü de olabilir)
Kibrit kutusu büyüklüğünde taze kaşar (daha doğal olmasını isterseniz dil peyniri de kullanabilirsiniz)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Mantarları elinizde ovalayarak yıkayabileceğiniz gibi aşağıda gösterdiğim şekilde de temizleyebilirsiniz.
10 Ekim 2014 Cuma
EV YAPIMI TURŞU TARİFİ: LAHANA TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Malzemeler (5 litrelik kavanoza hazırlamak üzere):
2 kilo beyaz lahana
10 diş sarımsak
1 adet limon
2 adet asma yaprağı
3 litre kaliteli su
1 su bardağı dolusu üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı limon tuzu (kaşığı tepeleme doldurmayın)
5 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
Yapılışı:
3 litre suya, sirkeyi, limon tuzunu ve kaya tuzunu katıp tuzlar eriyene kadar sürekli karıştırın. Kaya tuzu biraz geç eriyor ama arada bekleterek karıştırmaya devam ettiğinizde hepsinin eridiğini göreceksiniz.
8 Ekim 2014 Çarşamba
EV YAPIMI TURŞU TARİFİ: BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Malzemeler (5 litrelik kavanoza hazırlamak üzere):
3 kilo kıl biber (isteğe göre acı olabilir)
10 diş sarımsak
1 adet limon
2 adet asma yaprağı
3 litre kaliteli su
1 su bardağı dolusu üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı limon tuzu (kaşığı tepeleme doldurmayın)
5 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
Yapılışı:
3 litre suya, sirkeyi, limon tuzunu ve kaya tuzunu katıp tuzlar eriyene kadar sürekli karıştırın. Kaya tuzu biraz geç eriyor ama arada bekleterek karıştırmaya devam ettiğinizde hepsinin eridiğini göreceksiniz.
7 Ekim 2014 Salı
NUSRET STEAKHOUSE (NUSRET ET LOKANTASI) ETİLER - İSTANBUL
Uzun zamandır bir arkadaşımla Etiler'deki Nusret Et Lokantası'na gitmek istiyor ama bir türlü vaktimizi ayarlayamıyorduk. Sonunda ikimizin de boş olduğu bir akşamı seçip, buluşma yerimizi de Nusret Et Lokantası olarak belirledik.
Bakmayın siz benim Nusret Et Lokantası dediğime, aslında orijinal ismi Nusret Steakhouse. Ama türkçeyi konuşmaktan ve kullanmaktan gurur duyan biri olarak türkçe adını yazmayı daha uygun buldum. Zaten cümlelerin içine ingilizce kelimeler sıkıştırmayı ya da güzelim türkçe dururken ingilizce konuşmaya çalışmayı da anlayamıyorum, bir tür imrenti olsa gerek. Neyse konusumuz lisan dersi olmadığına göre Nusret Et Lokantası hakkındaki görüşlerime geçeyim.
EV YAPIMI TURŞU TARİFİ: DOMATES TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Malzemeler (5 litrelik kavanoza hazırlamak üzere):
3 kilo yeşil olgunlaşmamış sert domates
10 diş sarımsak
1 adet limon
2 adet asma yaprağı
3 litre kaliteli su
1 su bardağı dolusu üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı limon tuzu (kaşığı tepeleme doldurmayın)
5 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
Yapılışı:
3 litre suya, sirkeyi, limon tuzunu ve kaya tuzunu katıp tuzlar eriyene kadar sürekli karıştırın. Kaya tuzu biraz geç eriyor ama arada bekleterek karıştırmaya devam ettiğinizde hepsinin eridiğini göreceksiniz.
6 Ekim 2014 Pazartesi
EV YAPIMI TURŞU TARİFİ: SALATALIK TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Malzemeler (5 litrelik kavanoza hazırlamak üzere):
3 kilo turşuluk küçük salata (üzeri pütürlü olanlardan olabilir, bulamazsanız küçük çengelköy salatalık kullanabilirsiniz)
10 diş sarımsak
1 adet limon
2 adet asma yaprağı
3 litre kaliteli su
1 su bardağı dolusu üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı limon tuzu (kaşığı tepeleme doldurmayın)
5 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
Yapılışı:
3 litre suya, sirkeyi, limon tuzunu ve kaya tuzunu katıp tuzlar eriyene kadar sürekli karıştırın. Kaya tuzu biraz geç eriyor ama arada bekleterek karıştırmaya devam ettiğinizde hepsinin eridiğini göreceksiniz.
5 Ekim 2014 Pazar
FIRINDA MAKARNA TARİFİ
Malzemeler (2 kişilik):
24 adet kalın spagetti (ortasında delik olanlardan)
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı süt
2 kibrit kutusu büyüklüğünde taze kaşar
Bir fiske muskat (isteğe bağlı)
Bir fiske karabiber
Bir tutam tuz
4 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Kaynar suyu tencereye koyup içine 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve bir tutam tuzu ekleyin. Kaynar haldeki bu suya spagettileri bölmeden koyun ve yumuşadıkça suyun içine doğru gömülmesini sağlayın.
1 Ekim 2014 Çarşamba
FOCACCIA NASIL YAPILIR? İTALYAN EKMEĞİ TARİFİ...
Malzemeler (3 kişilik):
1,5 su bardağı un
20 gram yaş maya
1 çay bardağı ılık süt (vegan beslenme biçimi uyguluyorsanız su da olabilir)
Yarım çay bardağı zeytinyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
4 adet kiraz domates (veya 8 küçük parça domates dilimi)
1 küçük kuru soğan
6 adet yeşil veya siyah zeytin
1 yemek kaşığı biberiye
Yapılışı:
Mayanın üzerine toz şekeri döküp, ılık sütü ekleyin. Maya iyice eriyene kadar karıştırıp, 15 dakika kabarması için bekletin.