Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
24 Ekim 2014 Cuma
FIRINDA MEZGİT BUĞULAMA TARİFİ
Malzemeler (2 kişilik):
4 adet mezgit balığı
4 sap taze soğan (kuru soğan da olabilir)
1 adet domates
1 adet sivri biber
Yarım limon
2 adet defne yaprağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Mezgit balıklarını ya kendiniz temizleyin ya da balıkçınızdan temizlemesini rica edin.
Domatesi yıkayıp dilim dilim doğrayın, dilerseniz kabuğunu soyup doğrayabilirsiniz, tamamen zevkinize bağlı.
Sivri biberleri yıkayıp uzunlamasına ikiye bölün ve iç çekirdeklerini çıkartın.
Limonu dilim dilim kesin.
Taze soğanların kök kısmını kesip, çürük yapraklarını ayıklayın.
Borcam gibi bir fırın kabına balıkları koyup üzerine sıvı yağı gezdirin ve elinizle yaydırarak balıkların iyice yağlanmasını sağlayın.
Balıkların aralarına ve üzerlerine domatesleri, limonları, taze soğanları, biberleri ve defne yapraklarını koyun.
Pişerken kurumaması için alüminyum folyoyu kesinlikle balıklara ve sebzelere değmeyecek şekilde kabın üzerine kapatın.
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Piştikten sonra kişi sayısına göre sebzeleri ve balıkları servis yapabilirsiniz.
Yanına fırında kremalı patates yapmanızı öneririm.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder