30 Ekim 2014 Perşembe

İSTAVRİT NASIL TEMİZLENİR?



İstavrit gibi küçük balıkları temizlemek göründüğü kadar zor değildir. Ben balık temizlerken eldiven kullanmayı tercih ediyorum, böylelikle ellerim balık kokmuyor. Yine de arzu ederseniz eldivensiz de temizleyebilirsiniz.



Balık temizledikten sonra ellerdeki koku nasıl gider diye düşünüyorsanız bunun da çözümü var. İyice demlenmiş çayla (tabi ki çay kaynar olmasın ki ellerinizi yakmayın) ellerinizi bir güzel yıkayın. Yıkama esnasında sabun da kullanın. Ellerdeki balık kokusunun geçtiğini fark edeceksiniz.

Aynı şekilde sabunla yıkadıktan sonra elleri limonla ovalamak da balık kokusunu çıkarmaya yardımcı olur.

İstavriti tutup baş tarafındaki solungaçları açıp içini baş ve işaret parmağınızla tutun.


Tuttuğunuz kısmı dışarıya doğru çektiğiniz kolaylıkla çıktığını göreceksiniz.


Sonrasında baş parmağınızı gövdenin içine doğru sokup kuyruk kısmına doğru itin. Böylelikle balığın içi de çıkmış olacaktır.


İçini temizlediğiniz istavrit balığını yıkamak için temiz bir kabın içine koyun. Tüm istavritler temizlendiğinde kabın içinde bol suyla yıkayın.


Aynı uygulamayı hamsi balığı gibi diğer küçük balıklar için de yapabilirsiniz. Özellikle hamsi çok kolay temizlenen bir balıktır.

Hazır istavrit balığını temizlemişken tavada istavrit kızartma bir başka deyişle istavrit tava yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder