Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
2 Mayıs 2014 Cuma
FIRINDA UNSUZ PIRASALI MÜCVER
Malzemeler (4 kişilik):
1 kilo pırasa
2 yumurta
3 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
Bir fiske karabiber
Yapılışı:
Pırasaları ince ince kıyıp suda bekletme yöntemiyle yıkayın ve üzerini geçecek kadar su koyarak haşlayın.
Haşlanmış pırasaların suyunun süzülmesi için kevgirde bekletin. Suyun süzülmesi için pırasaları sıkmayın, sadece bekletmeniz yeterli (Haşlama suyunu dökmeyin. Şehriyeli domates çorbası yapabilirsiniz)
Bir kapta malzemeler listesinde yazan tüm malzemeyi iyice karıştırıp, yoğurun.
Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek yoğurdunuz pırasalı karışımı üzerine yaydırın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafifçe kızarana ve üzerinde kabuksu bir doku oluşana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Yanında da sebzeli kolay antrikot gibi bir yemek sunabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder