Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
3 Kasım 2014 Pazartesi
SÜTTEN LOR PEYNİRİ NASIL YAPILIR? (EVDE LOR PEYNİRİ YAPIMI)
Malzemeler (500 gr Lor Peyniri için):
3 litre sağılmış çiğ süt (bulamazsanız günlük sütle de olur, ama taze sağılmış hep daha iyi sonuç veriyor)
3 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Sütü fokurdayana kadar kaynatın.
Süt tamamen fokurdayıp taşmaya başladığında ateşi kısıp limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika tahta kaşıkla karıştırın. Bu sürede sütün kesildiğini ve parça parça olmaya başladığını göreceksiniz.
Yeterli süre geçtiğinde ateşi kapatıp soğumaya bırakın.
Tamamen soğuduğunda üste su çıkmış olacak, altta ise parça parça lor peyniri göreceksiniz.
Temiz bir tülbenti derince bir kabın içine yayın, ancak tülbetin uçları dışarıya doğru çıksın.
Tencerede soğumuş olan kesilmiş sütü tülbentin içine döküp, tülbenti bir yere asın ve suyunun kabın içine süzülmesini sağlayın.
Bu şekilde yaklaşık 5-6 saat bekledikten sonra lor peyniriniz hazır demektir.
Arzu ederseniz bu aşamada peynire çekilmiş kaya tuzu ve çeşitli baharatlar katabilirsiniz. Tuzlamazsanız çabuk bozulacaktır.
Bu arada lor peynirinden süzülen su da protein açısından çok zengindir. Bu suyu içebilir veya yayla çorbası gibi bir çorba yapabilirsiniz.
Evde yoğurt nasıl yapılır öğrenmek için lütfen tıklayın: Ev Yapımı Yoğurt
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder