Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
9 Kasım 2014 Pazar
SEBZELİ HAMSİ BUĞULAMA
Malzemeler (2 kişilik):
400 gram kılçığı ayıklanmış hamsi balığı
2 adet domates
2 adet acı sivri biber (arzu ederseniz acı olmayan da kullanabilirsiniz)
2 adet kuru soğan
1 adet defne yaprağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Hamsinin kılçıklarını ayıklamasını balıkçınızdan da rica edebilirsiniz, zaten oldukça kolay ayıklanıyor.
Domatesleri yıkayıp rendeleyin.
Biberlerin iç çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın.
Soğanın kabuğunun soyup enlemesine yarım santim kalınlığında halka şeklinde dilimler kesin.
Tencerenin içine sıvı yağı koyup, yaydırın.
Öncelikle soğan dilimlerini tencerenin tabanına yerleştirin.
Soğanların üzerine temizlenmiş hamsileri koyun.
Üzerlerine de doğranmış biberleri serpiştirerek yerleştirin.
En üste ise rendelenmiş domatesleri yaydırın.
Bir tutam tuz atarak kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak soğanlar yumuşayana kadar pişirin.
Çok lezzetli ve besleyici bir yemek olan sebzeli hamsi buğulamayı arpa şehriye pilavı eşliğinde sunabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder