Malzemeler (5 litrelik kavanoza hazırlamak üzere):
3 kilo kıl biber (isteğe göre acı olabilir)
10 diş sarımsak
1 adet limon
2 adet asma yaprağı
3 litre kaliteli su
1 su bardağı dolusu üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı limon tuzu (kaşığı tepeleme doldurmayın)
5 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
Yapılışı:
3 litre suya, sirkeyi, limon tuzunu ve kaya tuzunu katıp tuzlar eriyene kadar sürekli karıştırın. Kaya tuzu biraz geç eriyor ama arada bekleterek karıştırmaya devam ettiğinizde hepsinin eridiğini göreceksiniz.
Limonu güzelce yıkayıp ince ince dilimleyin (kabuğu üzerinde kalmalı, soymayın).
Sarımsakların kabuklarını soyun. Dilimlemenize gerek yok, bütün halde kullanılıyor.
Biberlerin saplarını kesip üzerlerine bıçakla ya küçük birer kesik atın, ya da çatalla delin.
Kavanozun içine biberleri, sarımsakları ve dilimlenmiş limonları doldurun.
Ardından hazırladığınız turşu suyundan malzemelerin üzerini tamamen kapatacak kadar ekleyin.
En üste asma yapraklarını kapak gibi koyup, kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
4 gün bu şekilde beklettikten sonra (bu süre içerisinde biberlerin yeşil renklerinin hafifçe sarıya döndüğünü göreceksiniz) tüketebilirsiniz.
Ayrıca Bakınız: Salatalık Turşusu Tarifi
Domates Turşusu Tarifi
Lahana Turşusu Tarifi
Afiyet olsun :o)
Not: Eğer turşu suyunun tuzu fazla kaçarsa, sadece 1 çay bardağı üzüm sirkesi ekleyin yeterli. Sirke fazla tuzu hemen emecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder