7 Eylül 2014 Pazar

TORBADA PATATES SOTE


Malzemeler (2 kişilik):

2 adet orta boy patates
2 adet sivri biber
4 adet arpacık soğan
6 iri diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 ince dilim limon
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bit tutam biberiye (isteğe bağlı)
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
Arzu ettiğiniz baharatlar (mesela sumak, pul biber , kekik vs..)

Yapılışı:

Patateslerin kabuklarını soyup bir lokmada yiyebileceğiniz küpler halinde doğrayın.



Sivri biberlerin saplarını kesip, iç çekirdeklerini çıkartın ve enlemesine ortadan ikiye bölün.

Soğanların kabuklarını soyun. İsterseniz bütün halde, isterseniz de ikiye bölerek kullanın. Benim kullandığım soğanlar çok küçük olmadığından ikiye bölmeyi tercih ettim.

Sarımsakların kabuklarını soyun, bölmeyin. Sarımsakların iri diş olması önemli yoksa yanar.

Tüm malzemeleri (doğradıklarınız ve baharatlarla beraber) fırın torbasına koyup, torbanın ağzını sıkıca kapatın (fırın torbalarının paketlerinde ağzını bağlamak için bir parça da bulunuyor).

Torbanın içindeki malzemenin eşit karışması için torbanın dışından karıştırın. Sonrasında ısıya dayanıklı bir kabın içine fırın torbasını yerleştirin. Yerleştirmedeki püf noktası şu: Patateslerin hepsi zemin katını oluşturmalı, biber, sarımsak, soğan ise üstte kalmalı. Böylelikle patatesler daha iyi pişecek, diğer malzemeler ise yanmayacaktır.


Fırına vermeden önce bir kürdanı torbanın üzerine batırıp çıkartarak, yaklaşık 10 delik açın. Böylelikle torbanın buharı içeride sıkışıp patlama olasılığı yaratmaz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yaklaşık 45 dakika patatesler yumuşayana ve hafifçe kızarana kadar pişirin.

Piştikten sonra patatesleri bir kaşık yardımıyla torbanın içinden alıp, servis tabaklarına yerleştirebilirsiniz.


Hem pratik, hem de lezzetli bir yemek olan torbada patates soteyi, tavuk pane yanında servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder