Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
13 Haziran 2014 Cuma
BRUSCHETTA (BRUŞETTA)
Malzemeler (8 kişilik):
16 dilim ekmek (istediğiniz herhangi bir ekmek olabilir)
4 adet domates
Yarım demet maydanoz
Yarım baş taze sarımsak (taze bulamazsanız 3 diş normal sarımsak da kullanabilirsiniz)
Bir tutam tuz
Zeytinyağı
Yapılışı:
Domateslerin kabuklarını soyup olabildiğince küçük küpler halinde doğrayın.
Eğer kuru sarımsak kullanacaksanız 3 dişin kabuğunu soyup, bir tutam tuz katarak iyice sulanana kadar ezin ve sonrasında domatese katın.
Taze sarımsak kullanacaksanız (ki bu tarif için taze sarımsak harika oluyor, ben genelde tazesiyle yapmaya çalışırım), yarım baş taze sarımsağı olabildiğince küçük ve ince ince doğrayın. Doğranmış olarak domateslere katın.
Maydanozun yapraklarını saplarından kopartıp ince ince kıyın ve bunu da domateslere ekleyin.
Tüm malzemeyi karıştırıp üzerini 1 parmak geçecek kadar zeytinyağı ekleyin. Zeytinyağının bol olması önemli.
Zeytinyağını da ekledikten sonra biraz karıştırıp servise hazır hale getirin.
Ekmek dilimlerini mümkünse mangalda (eğer mangal kullanma şansınız yoksa ekmek kızartma makinesi ya da fırını da kullanabilirsiniz) kızartın.
Kızarmış ekmekler sıcakken üzerlerine hazırladığınız domatesli karışımdan dökün. Böylece bruschetta servise hazır.
Bir italyan atıştırmalığı olan bruschettanın öncesinde minestrone çorbası (italyan sebze çorbası) ve yanında da fesleğenli linguini yapmanızı öneririm.
Afiyet olsun :o)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder