Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
21 Mayıs 2014 Çarşamba
ZEYTİNYAĞLI BAMYA
Malzemeler (6 kişilik):
450 gram temizlenmiş bamya
1 adet domates
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1/3 çay bardağı limon suyu
Bir tutam tuz
Yarım çay kaşığı şeker
1,5 su bardağı su
Yapılışı:
Soğanın kabuğunu soyup küçük küçük yemeklik doğrayın.
Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
Sarımsakların kabuğunu soyun (doğramayın diş halinde kullanılacak).
Çelik tencereye malzemeler listesinde yazan tüm malzemeyi koyun (doğranmış domates, soğan ve diş halindeki sarımsaklar da konuluyor).
Pişirmeye başlamadan önce çok az karıştırın.
Orta hararetli ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak bamyalar yumuşayana kadar pişirin.
Bamyayı pişme esnasında kesinlikle karıştırmayın yoksa dağılmasına sebep olursunuz.
Suyunu çektiğinde ateşin altını kapatıp ılınması için yine tencerede bekletin.
Ilınınca servis tabağına alabilirsiniz.
Yanında tavada tavuk kanat ızgara ve patlıcanlı pilav da sunabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder