Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
9 Mayıs 2014 Cuma
TEREYAĞLI TAZE PATATES
Malzemeler (1 kişilik):
3 adet küçük taze patates
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Yapılışı:
Patatesleri çok iyi bir şekilde yıkayıp kurulayın (taze patatesin kabuğu da yendiğinden yıkama işleminin iyi yapılması gerekir).
Patatesleri tek tek alimünyum folyoya hava almayacak şekilde sarın.
200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Pişmiş patatesleri fırından çıkartın. Alüminyum folyoyu açıp her patatesin kağıdını kase gibi yapın patatesler ortalarında dursun.
Her patatesin üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiber koyup biraz karıştırın ve bu defa alüminyum folyonun ağzı açık olarak tekrar fırına verin.
Yaklaşık 10 dakika fırında bu şekilde piştikten sonra (yine 200 derecede, fırının ısı ayarını değiştirmeyin), fırından çıkartın.
Teflon bir tavaya tereyağını koyup eritin.
Tereyağı eridiğinde patatesleri katıp harlı ateşte patateslerin kabukları kızarana kadar arada ters yüz yaparak pişirin. Pişmesine yakın tuz ve karabiber katın.
Kabukları kızardığında servis tabağına alıp üzerine hafifçe bastırarak ezin (çok daha güzel görünüyor ve kabuğun lezzeti eşit dağılmış oluyor).
Patates çok tuz çektiğinde servis tabağında da çok az tuzlayabilirsiniz.
Güveçte pastırmalı kebabın yanına çok yakışacaktır.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder