Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
13 Kasım 2014 Perşembe
EVDE HARDAL NASIL YAPILIR? (HARDAL TARİFİ)
Malzemeler (60 gram hardal):
50 gram acı hardal tozu (aktarlarda satılıyor, acı olmayanı da var ama hiç güzel olmuyor. Acı olmayanın rengi alacalı yani açıklı-koyulu. Kesinlikle düz renkte ve acı olanını isteyin. Biraz pahalı)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı limon suyu
1 ince belli çay bardağı oda sıcaklığında su
Bir tutam tuz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Toz hardalı bir kaseye koyun.
İçine azar azar limon suyu, zeytinyağı ve suyu ekleyin. Tamamını bir anda koymayın, karıştırdıkça eklemeye devam edin.
Bozadan biraz daha koyu olmalı ve bıçağınızla alıp etinize sürebilmelisiniz. Bu kıvama geldiğinde tuzu ekleyip yine karıştırın ve küçük bir kavanoza koyup buzdolabına kaldırın ve 1 hafta bekletin. Beklettikten sonra tadı çok güzel oluyor.
Ancak belirteyim çok acı, büyük lokma halinde tatmayın acısı burnunuzdan çıkabilir :o)
Özellikle et yemekleriyle yenilen hardalı evde yaptığınız çöp şiş ızgara ile sunabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Denemek istiyorum ama buzdolabında ne kadar dayanır acaba bu sos? Bir fikriniz var mı?
YanıtlaSilharika bir tarif ellerinize sağlık http://www.bodrumkiralikarac.net
YanıtlaSil