4 Eylül 2014 Perşembe

GASPACCIO ÇORBASI (İSPANYOL SOĞUK DOMATES ÇORBASI)


Malzemeler (4 kişilik):

2 adet domates
1 adet jalapeno biberi (bulamazsanız acı sivri biber de kullanılabilir)
2 adet chili biber (bulamazsanız acı kırmızı biber de kullanılabilir)
2 adet küçük çengelköy salatalık (veya 1 adet büyük boy normal salatalık)
1 adet sarı renkte dolmalık biber
1 adet kırmızı renkte dolmalık biber
1 adet ufak boy kırmızı soğan
2 diş sarımsak
10 sap kişniş (bulamazsanız yarım demet maydanoz da kullanabilirsiniz)
10 yaprak taze nane
3 çay bardağı dolusu domates suyu
3 yemek kaşığı limon suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber

Yapılışı:

Soğanın kabuğu soyup gelişi güzel birkaç parçaya ayırın.



Sarımsakların kabuklarını soyun.

Domatesin kabuklarını soyup gelişi güzel birkaç parça ayırın.

Miksere kişniş ve nane hariç tüm malzemeyi koyup, püre kıvamına gelene kadar çekin.

Tüm biberlerin saplarını kesip iç çekirdeklerini çıkartın (eğer çok acı seviyorsanız jalapeno ve chili biberin çekirdeklerini de kullanabilirsiniz).

Kişniş ve taze naneyı ince ince kıyıp, püre halindeki çorbaya serpin ve karıştırın.

Soğuk ikram edilen gaspaccio çorbası, kullanılan biberlerden dolayı da oldukça acı bir tada sahip. Özellikle yazın sıcak havada içildiğinde çok ferahlattığını söyleyebilirim.


Bir atıştırmalık olarak da ikram edebileceğiniz bu çorbayı evde yaptığınız patates cipsi eşliğinde (bakınız: evde patates cipsi nasıl yapılır?) dip sos olarak da sunabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder