12 Haziran 2014 Perşembe

ROKA SALATASI


Malzemeler (4 kişilik):

1 demet roka
3 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Rokayı suda bekletme yöntemiyle iyice yıkayın ve ince ince doğrayın.


Sarımsakların kabuğunu soyup, bir tutam tuzla tamamen sulanana kadar ezin.

Ezilmiş sarımsaklara limon suyu ve zeytinyağını ekleyip güzelce çırpın.

Doğradığınız rokayı bir kaba koyup üzerine sarımsaklı sosu gezdirin ve iyice karıştırın.

Her tür salatanın, sosunu emebilmesi ve sosun eşit dağılabilmesi için çok iyi karıştırılması gerekir.

Roka salatanızı servis tabağına alabilirsiniz. Arzu ederseniz üzerine küp kesilmiş domates de konulabilir.

Roka salatası özellikle balık yemeklerinin yanına çok yakışacağından, kağıtta çipura balığı ile sunmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder