Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
1 Haziran 2014 Pazar
LİMONLU SU ŞİFASI
Dünkü yazımda tarçınlı suyun sunduğu faydaları ve nasıl tüketilebileceğini yazmıştım. Bugün de limonlu suyun faydalarını ve nasıl hazırlanacağını sunuyorum.
Limonu tek başına da yemeye bayılan biri olarak, en çok tükettiğim su çeşidi olduğunu söyleyebilirim. Mutfağımda her zaman bir sürahi limonlu suyum vardır. Kişisel olarak da çok faydasını gördüğümü rahatlıkla yazabilirim.
Limonlu su tüketmenin faydalarına gelirsek:
* İçeriğindeki yüklü C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirir,
* Karaciğeri harekete geçirerek vücudunuzdaki toksinlerin atılmasını ve bedensel sistemin doğru çalışmasını sağlar,
* Mide şişkinliği, geğirme gibi sorunları ortadan kaldırarak hazmı kolaylaştırır,
* Potasyum açısından zengindir. Bu yönüyle kalp, beyin ve sinir fonksiyonlarını düzenler,
* Cildi besleyerek kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur,
* Ağız kokusunu giderir, nefesi tazeler,
* Diş eti iltihaplarının temizlenmesine katkıda bulunur,
* Vücuttaki ödemi ve fazla suyu atar, böylelikle yediklerinize biraz dikkat ettiğinizde yağlarınızdan kilo kaybedersiniz,
* Eklem arasında biriken ve zehirli bir madde olan ürik asitin seviyesinin düşürülmesinde yardımcı olur,
* Kafein ihtiyacını giderir, kahve içmenize gerek kalmaz,
* Boğaz ağrısı, grip gibi hastalıklarda iyileşmeyi çabuklaştırır,
* Vücudun PH dengesini iyileştirir,
* İçeriğindeki pektin lifi tokluk hissi verir, böylece yemek yemenizi azaltır,
* Kandaki toksinlerin vücuttan atılımını sağlar,
* Sinir sisteminin ve beynin daha iyi çalışmasını sağlayarak depresyona girmeyi önler,
* Solunum yollarını açarak astım krizlerini engeller,
* Kişiyi enerjik hissettirir.
Tüketim şekli:
Bir limonu iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan dilim dilim kesin.
2 litre ılık suya (oda sıcaklığından biraz daha sıcak olmalı) limon dilimlerini atıp yaklaşık 1 saat bekletin.
Yeterli süre geçtiğinde suyu içmeye başlayabilirsiniz.
Günde 3 bardak tüketilebilir.
Ayrıca bakınız: Tarçınlı Su Şifası
Alkali Su Şİfası
Sağlıklı günler dilerim :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder