Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
22 Haziran 2014 Pazar
ET SOTE
Malzemeler (4 kişilik):
Yarım kilo kuşbaşı et (isteğe göre dana veya kuzu)
4 adet sivri biber (isteğe göre acı olabilir)
2 adet domates
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
Bir fiske kimyon
Eti yumuşatmak için malzemeler:
2 yemek kaşığı sirke veya kırmızı şarap
1 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
Günümüz etleri genelde pişirildiğinde çok sertleştiğinden, soteyi yapmadan önce eti bir müddet pişirerek yumuşatmak gerekiyor.
Bu nedenle tencereye sıvı yağı koyup, kızdırın (eğer kuzu eti kullanacaksanız yağ miktarını 1/4 çay bardağı olarak değiştirebilirsiniz).
Yağ kızdığında etleri ekleyerek suyunu salana kadar pişirin.
Suyunu saldığında bir bardak kaynar su ve sirkeyi (ya da şarabı) katarak, bu defa kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak tüm suyu çekene kadar pişirin.
Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın.
Sivri biberleri ortadan uzunlamasına 2'ye bölüp çekirdeklerini çıkartın ve ince ince kıyın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Et suyunu çektiğinde tamamını bir tabağa alıp, boş kalan tencereye soğanları katın ve etin tencerede kalan yağında pişirin (bu nedenle etleri tencereden alırken sıvı yağı almamaya özen gösterin).
Soğanlar yumuşayınca biberleri katın ve yine biraz pişirin.
Biberler de pişince en son domatesle birlikte etleri de katıp, domatesler diriliklerini kaybedip hafifçe eriyene kadar pişirin.
Ve lokum gibi et soteniz hazır.
Başlangıç olarak enginar çorbası, et sotenin yanına ise patlıcanlı pilav tavsiye ederim.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder