Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
30 Mayıs 2014 Cuma
PİLİÇ TOPKAPI
Malzemeler (1 kişilik):
1 adet kemiği çıkartılmış bütün halde tavuk but (derisi üzerinde olmalı)
2 yemek kaşığı iç pilav (tarif için lütfen tıklayınız: İç Pilav)
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
1 çay kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı un
1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
Yarım çay bardağı kaynar su
Yapılışı:
Tavuk butunun kemiğini kendiniz çıkartmak isterseniz lütfen tıklayın: Tavuk Nasıl Parçalanır?
İlk aşamada kemiği çıkartılmış tavuk butunu inceltmeniz gerekiyor. Eğer imkanınız varsa bunu kasabınızdan rica edin.
Kendiniz yapmak isterseniz tavuk butunun altına ve üzerine strech film kaplayın. Kesinlikle tavuk etine strech film olmadan vurmayın yoksa parçalanır.
Et dövücü ile strech film üzerinden tavuk butunu inceltmek için dövün. Dövme işlemini sadece üzerine direk değil, hafifçe sağa - sola ve ileriye doğru hareketlerle de yapın. Tavuğun derisini bu esnada parçalamamaya çalışın.
Tavuk butunu incelttiğinizde üzerine bir tutam tuz ve bir fiske karabiber serpin. Hem içini, hem de derili kısmını tuzlayıp, karabiberleyin.
İnceltilmiş tavuk butunu yayıp bir kenarına 2 yemek kaşığı dolusu iç pilavı koyup, sarın. Kürdanla ucunu kapatmak biraz zor oluyor, çünkü tavuk butu lifli olduğundan kürdanın batmasını zorlaştırıyor. Eğer varsa bir ip ile tavuğu açılmaması için bağlayın.
Bağladığınız tavuğu bir fırın kabına koyun (kabı yağlamanıza gerek yok. Tavuğun derisi yapışmasını önleyecektir). Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tavuğun derisi kızarıp içi pişene kadar tutun.
Tavuk piştiğinde fırından çıkartıp bir kenarda dinlenmeye bırakın. Bu esnada içine tavuğun yağı gelmiş olan fırın kabına bir tatlı kaşığı tereyağını da ekleyip, ocakta yağın erimesini ve kızmasını bekleyin.
Yağ kızdığında içine unu katıp kavurun. Ardından salçayı katın ve salçanın da kavrulması için karıştırın.
Salça kavrulduğunda yarım çay bardağı kaynar suyu ekleyip iyice karıştırın. Pürüzsüz bir sos elde edin.
Tavuğun üzerindeki ip ya da kürdanı çıkartın servis tabağına alın ve dilimleyin. Üzerine salçalı sosu gezdirin.
Hem karbonhidrat hem de protein içeren bu doyurucu yemeğin yanında babagannuş ve yoğurtlu semizotu salatası yapmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder