Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
25 Mayıs 2014 Pazar
PATLICAN SALATASI
Malzemeler (4 kişilik):
2 adet irice kemer patlıcan
1 büyük diş sarımsak
1 limonun suyu
1/3 çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam tuz
Bir yemek kaşığı dolusu yoğurt (İsteğe bağlı, salatanın rengini açmak için kullanılır)
Yapılışı:
Patlıcanları ateşte közleyin (bakınız: patlıcan nasıl közlenir?)
Sarımsağı bir tutam tuzla iyice sulanana kadar ezin.
Ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve kullanacaksanız yoğurdu bir kapta karıştırın.
Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup çok küçük küpler halinde doğrayın ve hazırladığınız sarımsaklı sosla karıştırın.
Ardından bir çatalla tüm malzeme püre haline gelene kadar ezin.
Bu tarifin oriinalinde yoğurt yoktur, resimde gördüğünüz üzere ben de eklemedim. Ama çoğu yerde rengini daha beyaz göstermesi için yoğurt da ekleniyor. Tamamen ağız tadınıza bağlı.
Pane tavuk kanadı gibi bir yemeğin yanında sunabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder