Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
24 Mayıs 2014 Cumartesi
MÜCVER
Malzemeler (8 adet):
1 adet kabak
1 yumurta
1 tatlı kaşığı dolu dolu un
Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
2 sap taze soğan
6 sap maydanoz
6 sap dereotu
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
Kızartmalık yağ
Yapılışı:
Kabağın kabuğunu sebze soyucu ile soyup rendeleyin.
Rendelenmiş kabaklara bir tutam tuz katıp tüm suyu çıkana kadar ovalayın ve sıkın. Arzu ederseniz tuzu kattıktan sonra karıştırıp, bir müddet bekletebilir daha sonra sıkma işlemine geçebilirsiniz.
Taze soğanı ince ince dilimleyin (mücver yapımında özellikle taze soğanın yeşil kısımları kullanılır. Ama arzu ederseniz tamamını kullanabilirsiniz).
Dereotu ve maydanozun yapraklarını saplarından ayırıp ince ince kıyın.
Beyaz peyniri bir çatalla ezerek ufalayın.
Bir kapta suyu çıkmış kabaklarla beraber doğrayıp hazırladığınız tüm malzemeleri karıştırın, bir yumurta, un ve karabiberi de eklemeyi unutmayın (kızartmalık yağ hariç).
Geniş ve yayvanca bir tavaya yarım parmak derinliğinde olacak şekilde yağı koyun ve kızdırın.
Hazırladığınız malzemeden bir yemek kaşığı alarak kızgın yağa koyup, üzerine hafifçe bastırın ki düzleşsin.
Genelde ilk mücveri kızartıp tadına bakarım, eğer tuz oranı yeterli değilse ilave ederim. Mücverin kıvamını tutturmak çok kolay değildir, özellikle suyu iyi sıkılmadıysa dağılabilir. Bu durumda un miktarını biraz daha fazlalaştırabilirsiniz. Bu nedenle ilk mücveri kızarttığınızda kıvamını da kontrol etmek önemlidir.
Mücverin bir yüzü kızardığında ters yüz yaparak diğer yüzünü de kızartın. Tüm malzeme bitene kadar kızartma işlemine devam edin.
Kızarmış mücverleri fazla yağının süzülmesi için temiz bir peçeteye çıkartıp sonrasında servis tabağına alabilirsiniz.
Sofranızda yoğurt bulundurmayı da ihmal etmeyin, çünkü mücveri çoğu kişi yoğurtla yer.
Fırında kuzu incik de yaparsanız sofranızdaki tat dengesi harika olur.
Afiyet olsun :o)
Not: Bu tarifi kızartmadan, fırında daha sağlıklı bir şekilde yapmak da mümkün. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra içine yarım çay bardağı sıvı yağ da katın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir borcama tüm malzemeyi boşaltıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştiğinde dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder