Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
29 Mayıs 2014 Perşembe
BEYİN SALATASI
Malzemeler (2 kişilik):
2 adet kuzu beyin
1 yemek kaşığı sirke
1 adet kereviz sapı
1 adet küçük havuç
1 adet küçük kuru soğan
Bir tutam tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Çeyrek limonun suyu
Yapılışı:
Soğanın kabuğunu soyup gelişi güzel 3-4 parçaya bölün.
Havucun kabuğunu sebze soyucu ile soyup yine 3-4 parçaya bölün.
Kereviz sapını 2'ye kesin.
Kuzu beyinleri bir tencereye koyup, gelişi güzel doğradığınız soğan, havuç ve kerevizi ekleyin.
Üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyup sirke ve tuzu da ilave edip, su fokurdayana kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
Su fokurdamaya başladığında ateşi kısık konuma getirip kapağını açın ve 20 dakika da bu şekilde pişirin.
Bir kaba 4 adet buz küpü ve 1,5 su bardağı su koyun.
Haşlanmış kuzu beyinlerini kaynar sudan çıkartıp süzerek (sadece beyinler alınacak, sebzeleri daha sonra atabilirsiniz) hemen bu suya bırakın (zedelenmemeleri için yavaşça bırakmanızı öneririm).
5 dakika buzlu suda bekledikten sonra kuzu beyinlerini mutfak tezgahına koyup üzerindeki zarı soyun (evet zar soyma kısmı biraz zahmetli, hatta kasaptan hazır soyulmuş olarak aldığım da oluyor).
Zarını soyduktan sonra servis tabağına alıp, dilimleyin ve üzerine zeytinyağı, limon suyu ve biraz tuz serpin.
Dilerseniz maydanoz, biber ve domates dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
Sakatatları seviyorsanız tavada kokoreç kavurma yapmanızı da öneririm.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder