Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
4 Mart 2014 Salı
SEBZELİ ANTRİKOT TARİFİ (ANTRİKOT NASIL PİŞİRİLİR?)
Bu yemeğinin ailedeki adının "Domatesli Tembel Antrikotu" olduğunu söyleyeyim :o) Çünkü yapımı gerçekten çok kolay. En fazla 10 dakikada hepsini tencereye koymuş oluyorsunuz. Pişme süresi ise biraz uzun.
Malzemeler (4 kişilik):
4 adet antrikot et
2 adet büyük domates
1 adet büyük kuru soğan
4 adet sivri biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
1 su bardağı kaynar su
Bir tutam tuz
Bir fiske karabiber
Yapılışı:
Domatesleri yıkayıp kabuklarını soymadan ortadan 2'ye bölün. Böldükten sonra saplarının bağlı olduğu kısmı bıçakla kesip alın.
Biberlerin başlarını kesip iç çekirdeklerini çıkartın (biberler bütün halde kullanılacak).
Soğanın kabuğunu soyup 1 santim genişliğinde dilimler halinde doğrayın.
Tencereye sıvı yağı döküp, üzerlerine antrikotları yerleştirin (benim tencerem çok büyük değildi, etleri biraz sıkıştırarak yerleştirdim. Siz de böyle yapabilirsiniz.
Etlerin üzerine sırasıyla önce soğanları, daha sonra domatesleri, en son da aralardaki boş kısımlara biberleri koyun.
Bir tutam tuz ve bir fiske karabiberi serptikten sonra, bir su bardağı kaynar suyu gezdirerek dökün.
Çok kısık ateşte (ateşin çok kısık olması çok önemli, yoksa etler sertleşecektir), tencerenin kapağı kapalı olarak, etler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Bu tarifte benim pişirme sürem yaklaşık 1,5 saati buldu. Kullandığınız tencereye ve et miktarına göre bu süre değişebilir.
Yanında bademli pilavla servis yapabilirsiniz. Ayrıca sofranızda şopska salata da bulundurmanızı tavsiye ederim :o)
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder