Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
3 Mart 2014 Pazartesi
KURABİYE TARİFİ
Malzemeler (36 adet):
4 yumurta
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı karbonat
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kilo un
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Eritilmiş margarini nasıl yapacağınızla başlayayım. Yaklaşık 125 gram margarini bir cezvede ya da tavada eritin ama fokurdamasına izin vermeyin. Sadece erimesi yeterli. Eğer 125 gram yarım su bardağını doldurmazsa ya da fazla gelirse ayarlamanızı yarım su bardağına göre yapın.
3 yumurtayı mikserin içine kırıp iyice çırpın.
Yumurtalar çırpıldığında toz şekeri ekleyip çırpma işlemine devam edin.
Yumurta ve şeker tamamen karıştığında malzemeler listesinde yazan tüm malzemeleri şu sırayla ekleyin ve eklediğiniz her malzemeden sonra biraz karıştırın:
Sıvı margarin
Sıvı yağ
Yoğurt
Portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Kabartma tozu, karbonat ve vanilya
En son un.
Bu tarife göre 1 kilo un tam geldi. Malum sözü hatırlatayım, hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekiyor.
Un ekledikten sonra mikserde ya hamur kollarıyla karıştırın ya da hamuru elinizle biraz yoğurun.
Hamur hazır olduğunda çok fazla karıştırmaya devam etmeyin, ne kadar çok karıştırılırsa hamur o kadar sertleşecektir.
Hamuru 36 parçaya ayırıp, her birini elinizde yuvarlayarak top şekli verin.
Yağlı kağıt serdiğiniz (ben 3 adet tepsi kullandım) fırın tepsilerine yerleştirin. Birbirlerine çok yakın koymamaya dikkat edin, çünkü pişme esnasında hafifçe yayılıyorlar ve birbirlerine yapışabilirler.
Tüm kurabiyeleri tepsiye dizdiğinizde elinizde kalan son yumurtanın sarısını ayırın. Sarısını biraz çırptıktan sonra elinizle ya da bir fırça yardımızla hamurların üzerlerine bastırmadan sürün.
Arzu ederseniz yumurta sarısı sürülmüş kurabiyelere küçük çikolata parçaları, toz şeker ya da ufalanmış ceviz-fındık gibi malzemelerden serperek süsleyebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hafifçe renk değiştirene kadar pişirin.
Hafifçe renk değiştirdiklerinde fırın ısısını 170 dereceye düşürün ve üzerleri kızarana kadar pişirmeye devam edin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkartıp ılınmaları için bir kenarda bekletin. Daha sonra tepsiden alarak servis tabağına dizebilirsiniz.
Arzu ederseniz yanına kıymalı börek ya da mercimek köftesi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Harikalar Gülden ellerine sağlık
YanıtlaSilGüldenciğim, pazartesi günü yaptıysan bu kurabiyeleri ; o gün okuldaydın., hangi ara eve gittin de pişirdin... bravo sana marifetli arkadaşım. :) <3
YanıtlaSilSabahat ablam çok teşekkür ederim :o))) Firdevs pazartesi yapmadım onları, çok önceden yapıp fotoğrafını çekmiştim, ama tarifi anca yayınladım :o))
YanıtlaSil