Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
30 Mart 2014 Pazar
ACUKA
Malzemeler (4 kişilik):
2 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek
10 adet bütün cevizin içi
1 yemek kaşığı acı biber salçası (Ben Urfa biber salçasını tercih ediyorum)
2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 çay bardağı dolusu sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
1/4 çay bardağı limon suyu
Bir tutam tuz
Çay kaşığının ucuyla karabiber
Bir tutam kekik
Bir tutam nane
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı dolusu pul biber
Bir fiske dolmalık baharat
Yapılışı:
Ekmek dilimlerini mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin.
Cevizleri de mutfak robotundan geçirin, ancak cevizlerin un haline gelmemesi gerekiyor. Dişe gelen bir ufaklıkta olmaları yeterli.
Sarımsakları bir tutam tuz ile tamamen suyu çıkana kadar ezin.
Bu aşamadan sonra tüm malzemeleri, çektiğiniz cevizler ve ekmeklerle birlikte karıştırın.
Salça tercihi tamamen zevkinize göre değişir. Arzu ederseniz tamamını biber salçasından ya da acı sevmiyorsanız domates salçasından da yapabilirsiniz.
Aslında acuka çemen baharatı ile yapılır. Çemen baharatı da çeşitli baharatların karıştırılmasından oluşur. Arzu ederseniz malzemeler listesindeki baharatlardan koymayıp 5 çay kaşığı dolusu çemen baharatı da kullanabilirsiniz.
Evde hazırlanan soslu kahvaltılık gıdalarını seviyorsanız zeytin kavurması yapmanızı da tavsiye ederim.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder