Malzemeler (3 kişilik):
250 gr. semizotu
3 yemek kaşığı yoğurt
2 küçük diş sarımsak
Bir tutam tuz
Bir tutam nane (süslemek için isteğe göre)
Bir kaşık zeytinyağı (süslemek için isteğe göre)
Yapılışı:
Sarımsakları tuz ile iyice dövün.
Yoğurdu dövülmüş sarımsaklarla karıştırın.
Semizotlarını mümkünse elinizle saplarından kopartın (bıçakla kestiğinizde vitamininin bir bölümü gideceğinden elinizle kopartmayı deneyin), sadece yaprak kısımları kalsın.
Arzu ederseniz süslemek için nane ve zeytinyağı kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Not: Resimde de belki fark edeceksiniz, ben saplarını da kullandım. Çünkü kullandığım semizotları kendi saksımda yetiştirdiğim organik semizotlarıydı :o) Bu nedenle sapları da çok cılızdı, pazarlardan satın aldığımız gibi çok büyük yapraklı ve gür değildi. Ama organik olmasından dolayı içim rahat bir şekilde tükettim :o) Bu tarifi semizotlarının saplarını da kullanarak yapabilirsiniz. Ya da saplarını ayırıp salata gibi veya pişirip yemek olarak da servis edebilirsiniz.
Ayrıca semizotu çok fazla toprak, kum vs içerebilir. Bu nedenle suyunu birkaç defa değiştirerek çok iyi yıkamanızı tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder