Soğanın sanırım en kötü tarafı doğrarken gözleri yakması ve buna bağlı gözün yaşarmasına sebep olmasıdır. Bunu engellemek için birkaç yöntem var:
1- Soğanı 24 saat buzdolabında bekletmek ve sonra doğramak (ki ben bütün soğanlarımı hep buzdolabında tutarım :o)
2-Yanan bir mumun yanında doğramak,
3- Doğrarken dilinizi çıkartmak (evet biliyorum biraz komik ama bu da bir yöntem :o)
4- Doğrama esnasında sakız çiğnemek (ey soğan sen nelere kadirsin :o)))
5- Bıçağınızın çok çok keskin olması (keskin olmayan bıçakta soğan çok fazla göz yakar)
6- Deniz gözlüğü kullanmak (hahahahhaha bu yönteme hep çok gülmüşümdür :o)
7- Ağzınıza bir miktar su alıp o şekilde doğramak
8- Soğanın kabuğunu soyup su dolu bir kapta 1 saat bekletmek
9- Soğanı açık pencerenin önünde ya da balkon, teras gibi açık havada doğramak...
10- Baktınız bu yöntemler de olmuyor, alın soğanı karşınıza konuşun, derdi neymiş öğrenin :o))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder