20 Ocak 2014 Pazartesi

ŞEHRİYELİ DOMATES ÇORBASI TARİFİ


Malzemeler (2 kişilik):

4 adet domates
2 çay bardağı kaynar su
Yarım çay bardağı arpa şehriye
20-25 sap maydanoz
Bir tutam tuz
1/3 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın (bu tarifte domatesi isterseniz rendeleyebilirsiniz. Tamamen ağız zevkine göre değişir).



Sıvı yağ ve doğranmış domatesleri tencereye koyup domatesler fokurdayıp yumuşayana kadar pişirin.

Domatesler fokurdadığında arpa şehriyeleri, tuzu ve kaynar suyu ekleyin. Kısık ateşte ara sıra mutlaka karıştırarak (yoksa şehriyeler tencereye yapışabilir), kapağı kapalı olarak pişirin.

Şehriyeler pişip yumuşadığında altını kapatın.

Maydanozları saplarından ayırıp ince ince kıyın ve altını söndürdüğünüz çorbanın içine ekleyin. Biraz karıştırın ve yemeğiniz servise hazır.

Bu çorba özellikle nezle, grip gibi rahatsızlıklarda çok tüketilir. Aslında soğuk algınlığına en iyisi her zaman tavuk suyuna şehriyeli çorbadır.

Çorbayı limonla servis yapmanızı tavsiye ederim, çünkü limon bu çorbaya çok yakışır.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder