9 Ocak 2014 Perşembe

SARIMSAK SOSLU BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ



Malzemeler (4 kişilik):

250 gr brüksel lahanası
2 diş sarımsak
1/3 çay bardağı limon suyu
1/3 çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Brüksel lahanası eğer imkanınız varsa buharda, imkanınız yoksa suda haşlayın. Suda haşlamak vitamininin gitmesine neden oluyor. Bu nedenle tercih etmiyorum. Ancak imkanınız yoksa ve bu yemeği denemek istiyorsanız lahanaları bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar kaynar su koyup yumuşayana kadar kaynatın. Buharda pişirenlerin de lahanalar yumuşayana kadar pişirmesi gerekiyor.

Yumuşayan lahanaların suyunu süzüp (buharda pişirdiyseniz bu işlemi yapmanıza gerek kalmayacaktır), bir bıçakla ortadan ikiye bölerek servis tabağına dizin.

Sarımsakları bir tutam tuz ile iyice ezilene kadar dövün. Sarımsakları küçük bir kaseye koyup, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin. Güzelce karıştırın.


Artık brüksel lahananız servis yapmaya hazır. Tüm misafirlerinize küçük birer servis tabağına önce lahanalardan koyup üzerine sarımsaklı sosu gezdirerek ikram edebilirsiniz. Ya da büyük servis tabağında tüm sosu lahanalara gezdirerek de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder