11 Ocak 2014 Cumartesi

HAMSİ BUĞULAMA (TENCEREDE) TARİFİ


Malzemeler (6 kişilik):

1 kilo kılçığı ayıklanmış hamsi (ayıklanmış haliyle 1 kilo gelmesi gerekiyor)
1 limon
Bir tutam tuz
2 adet defne yaprağı
1 küçük kuru soğan
1 küçük havuç
1-2 adet kereviz sapı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su

Yapılışı:

Hamsileri tencereye koyun. Üzerine defne yapraklarını, kabuğu soyduğunuz bütün haldeki soğanı, bir tutam tuzu, bir bardak suyu ve zeytinyağını ekleyin.

Limonun yarısının suyunu sıkıp tencereye dökün. ayrıca limonun diğer yarısından iki ince dilim kesip, en üst kabuğunu bıçakla alın (çünkü limonun en üst kabuğu hafif bir acılık katabilir) ve balıkların üzerine pişmesi için koyun.

Kereviz saplarını ve en üst kabuğunu soyduğunuz havucu birkaç parçaya bölüp, bunları da tencereye koyun.


Ateşin altını yakıp tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Balık çok çabuk pişer. Bu nedenle fokurdamaya başladıktan sonra 15-20 dakika pişmesi için yeterli olacaktır (havuç, kereviz sapları, soğan, defne yaprakları yenmiyor, sadece hafif tat vermesi için konuluyor. Balıklar pişince bunları atabilirsiniz).

Afiyet olsun :o)


Not: Balığın yanına meze olarak muhammara ve rus salatasına ne dersiniz? :o))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder