Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
31 Ocak 2014 Cuma
ÇITIRIK TARİFİ (ÇITIR MİLFÖY)
Malzemeler (16 adet çubuk):
2 adet milföy hamuru (Vegan beslenme tarzı için bitkisel yağdan yapılanlar bulunabiliyor)
Bir tutam kekik
Bir tutam nane
Bir tutam pul biber
Bir tutam sumak
Bir tutam kimyon
Çok az tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Milföy hamurları donuksa çözdürün. Çözdürme işleminde mutlaka milföy hamurlarının üzerlerini hava almayacak şekilde kapatın, yoksa kurur.
Her iki milföy hamurunu 8 eşit parçaya bölerek, şeritler elde edin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine bu şeritleri yanyana ama aralarında boşluk olacak şekilde dizin.
Önce sıvı yağı şeritlerin üzerine gezdirerek dökün.
Ardından malzemeler listesindeki tüm baharatları ve tuzu üzerlerine serpin.
Tüm baharatlar bitince şeritleri zedelemeden alt üst yaparak güzelce karıştırın. Şeritlerin hem altlarının hem de üzerlerinin baharatlandığından emin olun. Bu aşamada şeritlere kesinlikle bastırmayın ve zedelememeye dikkat edin.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 10 - 15 dakika, şeritler kabarıp kızarana kadar pişirin (fırının kapağını sürekli açmayın, yoksa şeritler kabarmayacaktır).
Arzu ederseniz şeritleri avokadolu dip sos eşliğinde sunabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Not: Baharat çeşitleri zevke göre değişir. Sizin hangilerini arzu ediyorsanız onları kullanabilirsiniz. Hatta toz sarımsağın veya çekirdek içinin de çok yakıştığını söyleyebilirim :o)
Ayrıca sıvı yağı döktükten sonra hiç baharat koymayıp sadece üzerlerine şeker serperek de tatlı galetalar elde edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder