Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
9 Temmuz 2014 Çarşamba
SALÇALI UN ÇORBASI
Malzemeler (2 kişilik):
Yarım çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
3 su bardağı kaynar su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Sıvı yağı tencereye koyup ısıtın.
Kızmış yağa tel şehriyeleri katıp kavurun.
Şehriyeler kızarmaya başladığında ocağın altını iyice kısarak unu katın ve sürekli karıştırarak unun da biraz kavrulmasını sağlayın.
Unun kokusu çıktığında (sadece 1 -2 dakika kavrulması yeterli), salçayı ekleyip yine karıştırmayı hiç bırakmadan 2 dakika daha kavurun.
Ardından kaynar suyu katıp, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra topaklanmanın kalmadığını göreceksiniz.
Topaklanma bittiğinde tencerenin kapağını yarı açık bırakarak (tam kapatmayın ki taşmasın), şehriyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Şehriyeler yumuşadığında servis yapabilirsiniz.
Bu güzel çorbanın ardından bahçıvan kebabı sunmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder