Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
2 Temmuz 2014 Çarşamba
PEYNİRLİ KABAK OGRATEN
Malzemeler (2 kişilik):
1 adet kabak (şişman olanlardan seçmeye çalışın)
100 gram labne peynir
1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
1,5 kibrit kutusu büyüklüğünde taze kaşar
7 sap maydanoz
7 sap dereotu
Bir tutam taze ya da kuru nane
Bir tutam kıyılmış taze fesleğen
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yarım litre kaynar su
Yapılışı:
Kabağın sap kısmını kesip, kabuğunu sebze soyucu ile soyun.
Soyduğunuz kabağı uzunlamasına ikiye bölün.
İç çekirdeklerini çıkartmak için, öncelikle bir bıçağın ucuyla çekirdeklerin başladığı sınırı belirleyin. Bıçağın ucunu çok az sokarak çerçevelemeniz yeterli.
Bıçakla belirlediğiniz çerçeveden bir çay kaşığı ile çekirdekleri çıkartın ve kabakların içini oyun. Çıkarttığınız çekirdekli kısmı çok ufak doğrayarak mücver yapımında kullanabilir ya da malzemeler listesindeki peynir miktarını azaltarak kabak ogratenin içini doldurmak için hazırlayabilirsiniz. Ben mücver yaparken kullanmayı tercih ettim :o)
Yarım litre kaynar suyu yayvan tencereye koyup oyulmuş kabakları içine yerleştirin ve kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin (yaklaşık 20 dakika yeterli oluyor).
Beyaz peyniri bir çatalla ezerek ufalayın.
Maydanoz ve dereotlarını ince ince kıyın.
Bir kapta labne peyniri, ufalanmış beyaz peyniri, kıyılmış maydanoz, dereotu, fesleğen ve naneyi (kurusunu kullanıyorsanız kıymanıza gerek yok) güzelce karıştırın. Bu aşamada arzu ettiğiniz baharatlar varsa onları da ekleyebilirsiniz. Ben bu defa baharat eklemeden yaptım, çok da lezzetli oldu.
Kabaklar haşlandığında suyun içinden süzerek alın ve bir fırın kabına yerleştirin (Haşladığınız suyu dökmeyin, bu suyu minestrone çorbası gibi bir çorba yapımında kullanabilirsiniz).
Her iki yarının da üzerine 1'er tatlı kaşığı sıvı yağı gezdirip bir fırça yardımıyla ya da elinizle kabakların her tarafına yaydırın. Sırt kısımlarını da yağlamayı unutmayın.
Taze kaşar peynirini rendeleyin.
Yağladığınız kabakların içine labneli karışımı eşit olarak yaydırıp üzerlerine kaşar rendesi koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin.
Hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli olan bu aperatifi sheperd's pie (ingiliz çoban tartı) eşliğinde sunabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder