3 Temmuz 2014 Perşembe

GAVURDAĞ SALATASI


Malzemeler (2 kişilik):

2 adet domates
1 adet sivri biber
Bir kuru soğanın 1/4'ü
15 sap maydanoz
5 adet ceviz içi
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Kuru soğanı elinizden geldiğince ufak yemeklik doğrayın.


Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra çok küçük küpler halinde doğrayın.

Sivri biberleri uzunlamasına ikiye bölüp iç çekirdeklerini çıkartın. Hem biberleri hem de maydanozları ince ince kıyın.

Cevizleri mutfak robotundan geçirerek ufalayın. Un gibi olmaması, dişe gelmesi gerekiyor.

Nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kapta güzelce çırpın.

Bu aşamadan sonra doğradığınız ve kestiğiniz tüm sebzeleri ve cevizi karıştırıp üzerine sosu gezdirin. Sosun eşit dağılması için güzelce karıştırın.

Tuz ve ekşilik oranı için tadına baktıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Bu salatayı özellikle güveçte pastırmalı kebap gibi bir yemeğin yanında sunabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder