Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
5 Temmuz 2014 Cumartesi
ERİK SUYU
Malzemeler (3 kişilik):
6 adet çok iri mor erik (mürdüm eriği)
4 su bardağı su
1/3 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Erikleri güzelce yıkayıp, birkaç dilime bölün. Çekirdeğini atmayın çünkü erik suyunun yapımında kullanılıyor.
Bölünmüş erikler, çekirdekleri, su ve toz şekeri bir tencereye koyup kaynatın (tencerenin kapağı kapalı olmalı).
Su fokurdamaya başladığında altını kısıp kapağını açmadan 15 dakika daha kaynatın.
Yeterli süre geçtiğinde ocağı kapatıp soğuması için bekletin.
Oda sıcaklığına geldiğinde erik suyunu süzere cam bir sürahiye boşaltın.
Buzdolabında soğuduktan sonra soğuk haliyle ikram edin.
Özellikle yazın bu sıcak günlerinde kol böreği gibi bir çay saati gıdasının eşliğinde sunabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder