Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
28 Haziran 2014 Cumartesi
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE (AYŞE KADIN FASULYE)
Malzemeler (6 kişilik):
400 gram ayşe kadın fasulye
2 orta boy domates
1 orta boy kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
4 su bardağı su (normal oda sıcaklığında)
7 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
Yapılışı:
Yıkanmış fasulyelerin iki başından küçük parça kesip atın. Ardından uzunlamasına 2'ye bölün ve boyları çok uzunsa enlemesine de 2'ye bölün. Tüm fasulyeleri bu şekilde doğrayın.
Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Derince bir tencereye doğranmış fasulyeler, soğan ve domateslerle birlikte malzemeler listesinde yazan diğer tüm malzemeleri de katın. Eşit dağılması için biraz karıştırıp kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 1,5 saat fasulyeler tüm suyu çekene kadar pişirin.
Tüm suyunu çektiğinde altını kapatıp tencerede ılınması için bekletin.
Ilındıktan sonra servis tabağına alıp buzdolabında 1 gece bekletin, çünkü zeytinyağlı yemekler 1 gece bekledikten sonra daha güzel bir tada sahip oluyorlar.
Ertesi gün beli kırık kebabı gibi bir yemeğin yanında servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :o)
Not: Taze fasulyede ayşe kadın cinsini daha çok seviyorum. Çünkü taneleri daha iri iri oluyor. Ama arzu ederseniz çalı fasulyesiyle de pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder