Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
4 Haziran 2014 Çarşamba
SOSLU PATATES SALATASI
Malzemeler (6 kişilik):
4 adet orta boy patates
5 adet kornişon turşu
Yarım kırmızı soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Sos malzemeleri:
2 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
1,5 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam pul biber
Bir fiske karabiber
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp (bakınız: Soğan Piyazlık Nasıl Doğranır?), üzerine bir tutam tuz serpin ve hava almayacak şekilde kapatıp en az 1 saat buzdolabında bekletin.
Patateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Doğranmış patatesleri bir tencereye koyup üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip kapağı kapalı olarak patatesler yumuşayana kadar haşlayın.
Kornişon turşuları önce uzunlamasına 2'ye kesin. Sonra her yarıyı yine uzunlamasına 2'ye bölün. Sonrasında enlemesine kesip küçük küpler elde edin.
Dereotu ve maydanozun yapraklarını saplarından ayırıp, ince ince kıyın.
Bir kapta tüm sos malzemelerini karıştırıp iyice çırpın.
Patatesler haşlandığında bir kevgire dökerek suyunu süzün.
Suyunu süzdüğünüz patatesleri genişçe kaba alıp üzerine doğranmış kornişon turşuları, piyazlık doğrayıp beklettiğiniz soğanları (tuzunu yıkamadan koyabilirsiniz, çünkü patates tuzu kaldırır), ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyip üzerine sosu gezdirin.
Sosun eşit dağılması için patatesleri zedelemeden karıştırın.
Ardından salatanızı servis tabağına alabilirsiniz.
Mezelik gıdalar yapmak isterseniz yanında yoğurtlu havuç mezesi sunmanızı öneririm.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder