Malzemeler (2 kişilik):
Hamur malzemeleri:
1 su bardağı dolusu un
1/3 çay bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
Yarım çay bardağı ılık süt
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı yaş maya
Üst malzemeleri:
3 yemek kaşığı Ev Yapımı Ketçap (pizza sosu için ev yapımı ketçap mükemmeldir)
Yarım yemek kaşığı kekik (zorunlu değil ama yakıştığını düşünüyorum)
250 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri
İsteğe Bağlı Üst malzemeleri (Ben sadece 6 tanesini kullandım):
10 adet siyah zeytin
10 adet yeşil zeytin
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı kapya biber (tatlı kırmızı biber)
Küçük boy yarım kırmızı soğan
8 adet mantar
1 yemek kaşığı haşlanmış mısır taneleri
2 adet domates
Bir tutam kekik
4 dilim salam
10 dilim sucuk
3 dilim pastırma
100 gram kavrulmuş kıyma
1 yemek kaşığı kapari
Çeşitli yeşillikler
Bunların dışında da arzu ettiğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz
Yapılışı:
Yaş mayayı ve şekeri sütün içinde karıştırarak eritin.
Unu bir kaba döküp ortasını havuz gibi açın ve maya - şeker karışımlı sütü, sıvı yağı, tuzu ve sirkeyi katarak yoğurun.
Hamurun ele yapışmayacak kıvama gelmesi gerekiyor, yine klasik sözü söyleyeyim kulak memesi kıvamı...
Hamur kaba yapışmadığında (eğer yapışıyorsa bir miktar un katarak yoğurmaya devam edin) elinizde yuvarlayarak top haline getirin ve kabın üzerini hava almayacak şekilde kapatıp en az 2 saat oda sıcaklığında mayalanması için bekletin.
Hamur mayalanırken taze kaşarı rendeleyip arzu ettiğiniz üst malzemeleri hazırlayın.
Üst malzemeleri tamamen isteğinize göre hazırladıktan sonra mayalanmış hamuru alıp 2'ye bölün.
Hamurun yapışmaması için tezgahı ve merdaneyi biraz unlayıp her iki hamuru da yarım santim kalınlığında yuvarlak olarak açın.
Açtığınız hamurları yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine koyun.
3 yemek kaşığı ev yapımı ketçapın içine bir tutam kekik katın ve karıştırın (kekik katmadan da kullanabilirsiniz).
Açtığınız her hamurun üzerine 1,5 yemek kaşığı kekikli ketçapı yaydırın.
Taze kaşar rendesini göz kararı 2 eşit parçaya bölün. Bu parçaları da kendi içinde 2'ye bölerek, 4 eşit parçaya bölmüş olun.
Soslu hamurların üzerine 4 eşit miktara böldüğünüz taze kaşarın bir parçasını bir hamura diğer parçasını diğer hamura serpin. Böylece 4 eşit parçaya böldüğünüz taze kaşardan 2 eşit parça elinizde kalmış olacak.
Sonrasında isteğe bağlı malzemelerden ağız tadınıza uygun olanları yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 10 - 15 dakika hamurlar hafifçe kızarana kadar pişirin.
Kaşarlar eriyip hafifçe kızardığında fırından çıkartıp 1'er yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin. Arzu ederseniz çeşitli baharatlar da serpebilirsiniz.
Pizza sosu sadece domates sosundan yapılmaz. Arzu ederseniz pesto sos kullanıp taze kaşar yerine beyaz peynir de kullanmanız mümkün. Kısaca pizzanın üst malzemeleri tamamen ağız tadınıza göre değişir.
Afiyet olsun :o)
Not: Üst malzemeleri şu şekilde hazırlayabilirsiniz:
Eğer zeytin kullanacaksanız çekirdeklerini çıkartıp, birkaç parçaya ayırın.
Domatesleri dilim dilim ya da arzu ediyorsanız küp küp doğrayın.
Kırmızı soğanı piyazlık ya da yemeklik doğrayın.
Sivri biber ve kırmızı kapya biberin çekirdeklerini çıkartıp dilim dilim kesin.
Mantarları yıkayıp ince dilimler halinde kesin.
Yeşillikleri ince ince kıyın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder