Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
22 Nisan 2014 Salı
SALSA SOSU
Malzemeler (4 kişilik):
2 büyük domates
2 adet jalapeno biber (acı yeşil Meksika biberi. Bulamazsanız 2 adet yeşil sivri acı biber de kullanabilirsiniz)
2 adet kırmızı kapya biber (tatlı kırmızı biber)
Yarım kırmızı soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5 dal maydanoz
Bir fiske karabiber
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Kırmızı biberleri ateşte közleyin. Közleme işlemi bittikten sonra kabuklarını soyup uzunlamasına ikiye bölerek iç çekirdeklerini çıkartın.
Jalapeno biberleri de uzunlamasına ikiye bölün ve iç çekirdeklerini çıkartın (çok acı seviyorsanız çekirdekleri çıkartmayabilirsiniz).
Domateslerin kabuklarını soyup gelişi güzel 2 ya da 3 parçaya bölün.
Soğanın ve sarımsakların kabuğunu soyun ve soğanı iki parçaya bölün.
Maydanoz hariç tüm malzemeyi mutfak robotuna koyup püre haline gelene kadar çekin.
Maydanozu ince ince kıyın.
Püre olduğunda kıyılmış maydanozu da katıp karıştırın. Tadına bakıp tuz ve ekşilik oranını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Salsa sosunu patates cipsinin yanında dip sos olarak sunabileceğiniz gibi, makarna sosu olarak da kullanabilirsiniz. Ya da en güzeli bir dilim ekmeğin üzerine sürerek yiyin :o)
Dip sosları seviyorsanız avokadolu dip sos ya da labneli dip sos da yapmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder