27 Nisan 2014 Pazar

HAVUÇ SALATASI


Malzemeler (2 kişilik):

2 adet havuç
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz

Yapılışı:

Sebze soyucu ile havuçların kabuklarını soyup rendeleyin.



Rendelenmiş havuçları limon suyu, zeytinyağı ve tuzla karıştırın.

Karıştırma işlemini biraz uzun yapmanız gerekiyor, çünkü havuçlar sosu hemen çekmez. Bu nedenle biraz sulanana kadar karıştırmanızda fayda var.

Salata tam karıştırılmadıysa sossuz sebze yiyiyormuşum gibi gelir. Bu nedenle püf noktasına dikkat ederim.

Salatanın yanına etli lahana dolması gibi bir yemek yaparak sağlıklı ve lezzetli bir menü oluşturabilirsiniz.

Afiyet olsun :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder