Dergi niteliğinde hazırladığım bloğumda yemek tariflerinden restaurant yorumlarına, ev yapımı güzellik ürünlerinden kocakarı yöntemlerine ve çeşitli konular içeren kişisel yazılara kadar birçok konuyu bulabilirsiniz. Tüm tarifleri evimde uygulayıp fotoğrafını çektiğimi de belirteyim :o) Kayıt olmadan yorum yapmayı arzu ederseniz, yorum bölümündeki yorumlama biçimini "anonim" olarak seçebilirsiniz. İyi eğlenceler :o)
12 Mart 2014 Çarşamba
FAVALI ENGİNAR TARİFİ
Malzemeler (8 kişilik):
8 adet temizlenmiş hazır enginar
1 orta boy kuru soğan
3 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet kesme şeker
Bir tutam tuz
Bir limonun suyu (Eğer enginarın kendi suyu yoksa kullanılacak)
8 kaşık fava (bakınız: Fava)
Yarım demet dereotu
Yapılışı:
Eğer enginarları kendiniz soymuyorsanız ve suyun içinde hazır satın aldıysanız bu suyu dökmeyin. Pişirme suyuna ekleyin.
Enginarları kendiniz temizliyorsanız, temizlediğiniz anda kararmamaları için bir limon suyuna yarım su bardağı su ekleyerek bu suda bekletin (buradaki su miktarı malzemeler listesinde yazan su miktarı değildir).
Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın.
Yayvan bir tencereye (imambayıldı tenceresi kullanmanızı tavsiye ederim), enginarları yanyana dizin.
Üzerine hazırlama suyunu dökün (ilk paragrafta bahsedilen su).
Sonrasında yemeklik doğranmış soğanları üzerlerine serpiştirerek 3 bardak suyu, zeytinyağını, kesme şekerleri, ve tuzu katıp, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
Enginarların tüm suyu çekmesi gerekiyor.
Piştiğinde ateşi söndürüp ılınmaları için tencerede bekletin.
Soğumuş enginarları servis tabağına alıp tencerede kalan soğanları enginarların çukur kısımlarına paylaştırın.
Son olarak yine çukur kısımlarına birer yemek kaşığı fava koyup ve kıyılmış dereotu serpiştirin.
Afiyet olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder